Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Τα μεγαλύτερα ταξίδια είναι αυτά του μυαλού. Τι θα λέγατε να γίνουμε συνοδοιπόροι..;

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Εσύ τι χαρακτήρα "χτίζεις" ;

Share it Please
    Το να προσπαθεί κανείς να αλλάξει συμπεριφορές που αυτόματα του "βγαίνουν", ίσως τελικά δεν έχει να κάνει πάντα με την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητά του, αλλά και με τη δέσμευσή του στην εξέλιξη και την αυτοβελτίωση. Με το αν γίνεται καλύτερος. Και όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν νοείται να συμβεί εν μία νυκτί, όπως όλοι ξέρουμε ότι μέσω συστηματικής προσπάθειας και μόνο επιτυγχάνεται η έξις στο οτιδήποτε.

    Μεγαλώσαμε έχοντας γονείς και φίλους να μας λένε να είμαστε ο εαυτός μας, να είμαστε αυθεντικοί. Κανείς δε μας έμαθε όμως ότι εαυτός είναι, από ένα σημείο/ηλικία και έπειτα, αυτό που εμείς επιλέγουμε να χτίσουμε. Και δε παίζουν ρόλο τα θεμέλια και δεν είναι δικαιολογία η σύσταση του εδάφους. 
Άλλοι ευκολότερα και άλλοι ίσως κομμάτι πιο δύσκολα, όλοι μπορούν να χτίσουν το οικοδόμημα των ονείρων τους, αυτό που ονομάζουμε χαρακτήρα, προσωπικότητα.

    Ας μη στηριζόμαστε στα παιδικά μας τραύματα και στο πόσο "δικά μας" είναι κάποια χαρακτηριστικά. Τίποτε δε μας ανήκει και όλα είναι σε θέση να αλλάξουν. Αρκεί να είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε πάνω και πρώτα από όλα οπτική, τακτική, προσέγγιση. Και να την ξαναλλάξουμε, και πάλι από την αρχή. 

Ας μη τεμπελιάσουμε.
Ας μην υπεκφεύγουμε.
Ας μην χάνουμε την παιδικότητα που θέλει τον άνθρωπο περίεργο και ενθουσιώδη με τη ζωή και το καινούριο.

Αλλά επίσης, ας μεγαλώσουμε και λίγο επιτέλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers